Vattenfall

Kund: Vattenfall
Datum: 2018-06-15

ECs uppdrag var att genomföra en näringslivsfrukost för ca 175 av Haninges och Jordbros företagare med en föreläsning om ledarskap. Frukosten och seminariet skulle genomföras i ett tomt betong rum där man normalt lagrar förbränningsmaterial på Vattenfalls anläggning i Jordbro.
En av utmaningarna var att skapa en trivsam känsla i den annars väldigt kala betonglokalen. Förutom den möblering som krävdes för att skapa en trivsam frukost och föreläsning arbetade vi med ljussättningen, där vi på ett sparsamt och smakfullt sätt framhävde det som gjorde lokalen unik och hade stark anknytning till verksamheten.

- Att ljussätta är svårt. Det är lätt hänt att man tänker att ”mer är mer”, vilket är helt rätt vid en rockkonsert, men i denna typ av rum behöver man tänka till. Här vill man snarare skapa lugn och låta rummets få detaljer att träda fram, Nisse Bielfeld (projektledare och kreatör).

- Vi arbetar mycket med både ljudet och det visuella vid våra events. Alla ska få samma upplevelse oavsett var de befinner sig i lokalen. Därför placerar vi ofta ut skärmar och högtalare runt hela rummet.
Vid seminarier är så klart föreläsaren av största vikt. Vattenfall är en av huvudsponsorerna till det svenska skidlandslaget, och därav föreläste Rikard Grip, skidlandslagets chefstränare, om sitt ledarskap.
Detaljer och inramning gör ofta väldigt stor skillnad för helhetsintrycket. Här omformades miljön till något helt annat och eventet blev i sin helhet väldigt lyckat.