Haninge Kommun

Kund: Haninge kommun
Datum: 2018-05-15

ECs uppdrag var att skapa koncept, projektleda och samordna bygget av en ”Pop Up”- park i Haninge kommun.
Tulpanfestivalen är ett cirkulerande evenemang som en stad kan ansöker om att få arrangera. Haninge kommun ansökte om att få arrangera festivalen och gav EC uppdraget att tillsammans med dem skapa och bygga en pop up -park.
För att fira att Haninge växer med drygt 1700 invånare varje år skapades pop up -parken som omfattade ett stort område i centrala Haninge, och en promenadslinga runt hela Eskilsstråket som fick stadskärnan att blomstra.

-Tulpanfestivalen är en pusselbit i att skapa positiva händelser när Haninge växer och blir stad. Vi vet sedan tidigare att många människor blir väldigt glada över de blomstersatsningar vi gjort, t ex tulpanrondellerna och blomsterrefugerna, säger Haninges stadsträdgårdsmästare Petra Lindvall.

Tulpanfestivalen besöktes av både yrkesverksamma och privatpersoner, så som trädgårdsmästare från andra kommuner, bostadsbolag, trädgårdsstudenter och andra som jobbar med offentliga miljöer, som landskapsarkitekter.
Framför allt så fick Haninges invånare njuta av färgfesten. Från pop up -parken på Poseidons torg kunde man också följ tulpansymboler runt Eskilsstråket för att titta på tulpanplanteringar, ta med en tulpanskotkärra på promenaden eller svara på kluriga frågor i en tipspromenad.

Tulpanfestivalen är ett mycket lyckat projekt. EC kom tillsammans med Haninge kommun fram till ett koncept som involverade samarbeten mellan flera avdelningar och leverantörer, där EC hade totalansvar för byggnation.